PODARILI SMO PREKO 100 KNJIG


Na pustno soboto pred slovenskim kulturnim praznikom smo člani Kulturnega društva Lipa Pivka spet uspešno izpeljali tradicionalno akcijo Podarimo knjigo. Že peto leto ob slovenskem kulturnem prazniku podarjamo knjige ljudem, ki jih radi berejo. Bralna kultura se ponovno veča kljub elektronskim medijem, saj se ljudje zavedajo, da te knjiga vedno zvesto čaka.

Letošnje akcije se je udeležilo preko 120 ljubiteljev knjige, podarili smo preko 100 knjig.  Naša akcija je tradicionalno uspešna, saj imamo že zveste in redne obiskovalce, ki nas obiščejo, izberejo kakšno knjigo, številni pa nam prinesejo knjige iz svojih domačih knjižnic, da jih podarimo naprej. Za letošnje februarsko  podarjanje knjig pa sta poleg več posameznikov podarili knjige knjižni založbi Ognjišče in Mladinska knjiga. Vsem se lepo zahvaljujemo in bomo veseli še  nadaljnjega sodelovanja.

Naslednja akcija 22. aprila  – ob svetovnem dnevu knjige bo spet priložnost, da kakšno knjigo vzamete ali pa jo prinesete za darovanje naprej. Še vabilo k sodelovanju: veliko povpraševanje je po priročnikih, kuharskih knjigah in zgodovinskih knjigah, premalo je tudi knjižic za otroke. Zato vabljeni, da kakšno teh knjig prinesete na aprilsko akcijo. Mar ni lepše, da knjige krožijo med bralci in se ne prašijo na knjižnih policah?  

Irena Margon

knj11

 

knj12